Sølv og bronse

Stor dag i Brumunddal for Skogn IL – Styrkeløft på lørdag. Sondre Granheim vant bronse og Roy Martin Malmo sølv i klasse Jr-83kg.

På lørdag ble det arrangert Nasjonalt Stevne for ungdom og junior i Brumunddal. Skogn IL – Styrkeløft stilte med Sondre Granheim og Roy Martin Malmo, begge i klasse Jr-83kg. Dette var debutstevne, i styrkeløft, på Nasjonalt plan for begge to, men med en god gjennomkjøring på klubbstevne 11.mai som siste test før stevne visste begge at de var i form, og klar for å konkurrere med de beste i landet.

Etter å ha veid inn og fått i seg litt mat, startet de oppvarmingen og det ble fort klart at formen var tilstede, vektene fly opp. Sondre var første løfter i ilden, ettersom han kun har drevet med styrkeløft i 3 måneder stilte Sondre uten støttende-løftedrakter i knebøy og markløft, han åpnet på tangering av pers, 110kg, og det gikk lett opp. Han fortsatte trenden, og fikk 115kg og 120kg like lett godkjent som de to første løftene, 10kg pers med mye mer i tanken. Roy Martin var andre løfter ut, med en lett åpning på 192,5kg ble det høynet til 202,5kg, dette gikk fint opp og personlig rekord var et faktum. I siste løftet fikk han mulighet til å satse litt, og det ble høynet til 210kg, 10kg pers, dette ble desverre litt for tungt denne gangen.

Roy Martin med 210kg på ryggen, litt for tungt i dag.

Nå var begge guttene godt i gang, og hadde en pers i bagasjen. Med favorittøvelsen til begge som neste øvelse så var humøret godt blandt Skogn-gjengen. Oppvarmingen gikk oppskriftsmessig og begge satte åpningsløftene sine lett, Sondre med 135kg og Roy med 160kg. På andre løftet gikk Sondre på 142,5kg som fløy opp, Roy skulle ikke være noe dårligere og smalt til med 167,5kg og 2,5kg pers. I siste runde ble det meldt inn 155kg for Sondre og 172,5kg for Roy. Sondre skulle løfte først, med 5kg over tidligere pers på stanga var det en veldig motivert Skogn-løfter som la seg under stanga, han løftet av senket stanga, og presset ut vekten til et skikkelig gledesbrøl, desverre hadde han glemt å vente på dommersignalet og fikk dermed underkjent. Men, som Sondre sa: «Den tælle æ som pers læll». Nå var det Roys tur, den tidligere Norgesmesteren i benkpress fra 2009 hadde meldt inn 172,5kg, 7,5kg pers og muligheten til å slå sin treners personlige rekord i benkpress. Med beskjed om å: «Gå ut å slå mæ i bænk nu!» så var Roy psyket opp som aldri før, denne skulle opp! Og det gjorde den til gangs, kanskje det letteste av de tre løftene, 7,5kg pers og bedre enn treneren.

Etter benkpress lå guttene trygt på andre og tredje, med litt for langt opp til at det var noen mulighet for å gå for gull, dermed ble markløften kun om å få med seg nok en personlig rekord. Sondre åpnet lett og fint på 135kg, og Roy på 210kg, med bare seg selv å kjempe mot gikk begge guttene på pers i andreløftet, Sondre dro opp 150kg, 5kg over pers, som en lek og høynet til 160kg, Roy gikk på 225kg for å sikre 600kg sammenlagt, opp gikk det og 600kgs grensen var brudt. I siste løftet fortsatt Sondre treden med et lett løft på 160kg, 15kg pers, men mange kg ble nok igjen på plattingen, for dette var et lett løft. Totalt ble det 422,5kg, 17,5kg pers, og bronsemedalje sammenlagt. Roy gikk på 230kg i siste løftet, et løft han bommet på for tre uker siden på klubbstevne, men denne gangen skulle ikke tyngdekraften vinne, 230kg ble dratt opp til tre hvite lamper og godkjent løft. 605kg sammenlagt, pers i alle øvelser, sølvmedalje og 17,5kg pers og elitemerke sammenlagt.

Seierspallen, Nasjonalt 2013

Det var en veldig fornøyd Skogn gjeng som tok fatt på den 7 timer lange bilturen hjem på søndag. En stor takk rettes til alle i Skogn IL – Styrkeløft som stiller opp på trening og støtter guttene på veien, treningsmiljøet på Skogn er kjent for å fostre utøvere i Norgestoppen, også en takk til hovedsponsor NorMilk for deres bidrag.