Framtidig snøproduksjonsanlegg i Levanger

Mandag 23. oktober arrangerte Levanger Kommune møte om framtidig snøproduksjonsanlegg. Skogn IL stille mannsterkt, med 11 interesserte og engasjerte deltakere.

Ski er en vesentlig del av vår kulturarv. I de senere år har man imidlertid i Norge sett en reduksjon av antall aktive innen skiidretten. Langrenn har opplevd mest nedgang, mens hopp/kombinert har hatt noe nedgang. Alpint har hatt et stabilt aktivitetsnivå, mens freestyle har registrert en økning i aktivitet.

På bakgrunn av manglende mengder natursnø i vårt og andre distrikt, ser man det nødvendig å etablere snøproduksjonsanlegg for å opprettholde skiinteressen.
Torsbustaden er utpekt som det anlegget eller området i regionen som best tilfredsstiller de ønsker og krav som stilles til et felles anlegg for hopp, langrenn, kombinert og alpint. I tillegg er Torsbustaden relativt nært der flesteparten i kommunen bor og ikke minst er det tilgang til vann fra nærliggende vannkilde. Målet er å skape forutsigbare snøforhold. Når man etablerer et snøproduksjonsanlegg, er man avhengig av vann, strøm og kuldegrader. Selv om man har intensjoner om å etablere et felles «kraftsenter» for snøproduksjon i distriktet, vil det være viktig å opprettholde de lokale skianleggene.

Det virker å være enighet blant alle parter og interessenter (kommune, idrettsråd, klubber, lag, Almenningen som grunneier) om at Torsbustaden kan bli dette «kraftsenteret» i distriktet. Det gjenstår imidlertid å avklare endel før prosjektet blir realisert, for eksempel økonomi, driftsform, samarbeid mellom kommune og alle lag/klubber. Levanger Kommune blir nå sentral aktør i det videre arbeid med å etablere plan og samarbeidsform for det videre arbeid.

For mer info, se Disposisjonsplan for Torsbustaden (Levanger Kommune).