Julehilsen fra styret

Noen tanker i juletiden om 2019 og tiden framover …

Skogn IL er et tradisjonsrikt idrettslag med lang historie (fra 1906) innenfor både bredde- og toppidrett. Det er mye å være stolt over, og vi i styret føler ansvar for å ivareta de gode tradisjoner.

Vi har utøvere som deltar på lokale, regionale, nasjonale og internasjonale arenaer. To som kan nevnes med gode prestasjoner er Karoline Røstad som har deltatt i verdenscup i hopp og Amund Solli som tok gull i Masters-NM på sykkel.

Det er svært få idrettslag som har så allsidige og flotte anlegg som vi har. Dette innebærer imidlertid mye arbeid med å bygge, vedlikeholde og videreutvikle disse anleggene og byggene. Vi starter nederst i bygda:

• Kunstgressbane, gressbane, ballbinge, klubbhus, sandvolleyballbane, BMX-bane og lekeapparat på Reemyra
  • Skognhallen (sammen med kommunen)
  • Hoppbakker og akebakker i Torsbustaden
  • Alpinanlegget i Torsbustaden
  • Lysløyper og langrennsløyper i Torsbustaden og rundt Skjøtingen
  • Torsbustadhytta og Skjøtingstua

I løpet av 2020 vil vi få ferdigstilt et nytt klubbhus på Reemyra samt trolig et etterlengtet snøproduksjonsanlegg i Torsbustaden. Samtidig vil vi rive et bygg som har gått ut på dato, og det er det aller eldste klubbhuset på Reemyra (bygd 1953). Styrkeløftsgruppa vil fra og med april 2020 få et flott og stort lokale i det nye klubbhuset.

Vi må imidlertid erkjenne at vi ikke har klart å ivareta rekruttering og bredde i flere av våre særidretter. Et unntak i så måte er sykkelgruppa som har hatt en svært positiv utvikling på antall medlemmer de siste år.

Hovedmålet for Skogn IL er å bidra til folkehelse og sunn aktivitet til barn, unge og voksne for lokalsamfunnet. Aktuelle utfordringer og delmål i 2020 og framover vil være:

• Få flere barn og unge til å begynne med aktivitet/idrett
  • Få flere barn og unge til gjerne å drive med mer enn én idrett
  • Få flere ungdom og voksne til å fortsette lengre med aktivitet/idrett

Et frafall fra organisert idrett og mindre fysisk aktivitet generelt er en generell utfordring i hele nasjonen og en samfunnsutfordring som vi i Skogn IL ønsker å bidra til å snu utviklingen på.

Dette medfører at vi i idrettslaget (arbeidsutvalget og særidrettene/gruppene) skal utvikle en strategi og plan for hvordan vi skal lykkes med de tre delmålene. Vi starter dette arbeidet på nyåret i 2020.

Frivillig arbeid i Skogn IL gir dobbel glede – både for den som er frivillig og den som nyter godt av aktivitetene i idrettslaget. Ta vare på alle frivillige. Utfordre gjerne hvis det er forhold som kan forbedres, men kom gjerne med forslag til hvordan. Og Skogn IL er svært interessert i flere frivillige, både til formelle verv i styre og stell, men også til støtte og bistand til enkeltoppgaver i alle gruppene og særidrettene.

Vi i styret i idrettslaget ønsker dere alle ei riktig god jul og et godt nytt år! Ta vare på hverandre og de gode stundene. Og så møtes vi på nyåret igjen med nyladede batterier og stort pågangsmot.

Skogn IL