Minneord Magnhild Skjesol

Magnhild Skjesol, æresmedlem i Skogn IL, døde 26.januar 88 år gammel.

Magnhild har vært én av de mest profilerte og beste utøverne i Skogn ILs 114-årige historie.

Som håndballspiller var hun med på å vinne seks kongepokaler på rad i tidsrommet 1958-63 i det som omtales som Skogns første storhetstid i norsk håndball. Litt av en prestasjon når vi vet at sønnene Rune (1961) og Knut (1963) kom til verden i denne perioden. Hun måtte riktignok stå over cupfinalen i 1963. Magnhild fikk i alt 33 landskamper, hvorav 29 som kaptein. Antall landskamper må ses i sammenheng med at det på den tiden sjelden ble spilt mer enn 4-5 i løpet av året.

Magnhild la også ned et betydelig arbeid som håndballtrener i klubben. Her fikk hun gleden av å arbeide med talentfulle ungjenter som under kyndig veiledning snart skulle vise seg å danne grunnlaget for klubbens andre storhetstid. I 1974 rykket Skogn opp i eliteserien, fremdeles med Magnhild på banen. Etter hvert kunne Magnhild trekke seg tilbake som spiller, i trygg forvissing om at lagets egne rekrutter sto seg godt. Allerede i 1980 var Skogn tilbake på tronen etter å ha vunnet både serien og cupen.

For sin innsats ble Magnhild i 1976 æresmedlem i Skogn IL.

Vi minnes Magnhild som en dame med et ungdommelig sinn og med stort hjerte og engasjement for Skogn IL. Ikke bare på håndballbanen, men også innenfor alle lagets aktiviteter. Hun fulgte godt med og deltok før hun ble syk på møte i forbindelse med planleggingen av lagets nye klubbhus på Reemyra. Magnhild var også opptatt av klubbens historie og sto i bresjen for at lagets mange kongepokaler nå er tatt frem og fått sin plass i Skognhallen.

Magnhild Skjesol vil bli savnet av mange med tilknytning til Skogn IL, men hennes positive væremåte og gode humør vil bli husket!

Vi lyser fred over Magnhilds gode minne.

For Skogn IL
Stig Søraker