Førjulsstevne i styrkeløft

Lørdag 12. desember var der duket for årets julestevne på de nye lokalene til Skogn IL på Reemyra. 2020 ble et litt annerledes år, og dermed ble dette årets første klubbstevne. Totalt seks løftere deltok på stevnet, og det ble vist god dugnadsånd av dommere, spottere og løftere. Pga Korona-restriksjoner var det tillatt å løfte maks 200 kg i knebøy for å sikre god avstand mellom spotterne. Derfor ble knebøyen noe begrenset for våre sterkeste løftere.

Første løfter var Elisabeth Leirvik (15) som løftet 65 kg i knebøy, 35 kg benkpress og 70 kg markløft i -63 kg klassen Ungdom. Dette var 10 kg pers siden julestevnet i fjor, og vi vet at Elisabeth har flere kilo inne til neste stevne.

Lae Eiternes (15) er vår ferskeste løfter, og løftet sitt aller første stevne. Han løftet 120 kg i knebøy, 90 kg benkpress og 155 kg markløft, og klarte med dette NM kravet i -94 kg klassen Ungdom.

Marita Hårberg Vaterholm (28) løftet 135 kg knebøy, 82,5 kg benkpress og 150 kg markløft i -63kg klassen Åpen. Og dermed kvalifisert til NM.

Alexandra Voll Skrove (32) løftet 167,5 kg knebøy, 67,5 kg benkpress og 182,5 kg markløft i 84+ klassen Åpen.
Og dermed kvalifisert til NM.

Tommy Vangen (35) løftet 200 kg i bøy med mange kilo inne, 135 kg benkpress og 230 kg markløft i -105 kg klassen Åpen. Dette var hele 57,5 kg over totalpers siden julestevnet i fjor.

Emil Indgaard (25) løftet også sitt første stevne. Han løftet 200 kg i bøy med mange kilo inne, 140 kg benkpress, og 240 kg markløft, og tok med dette NM kravet i -105 kg klassen åpen.

Oppsummert ble det mye bra løfting, og det var god stemning på lokalet hele dagen. Det var et friskt pust å avslutte årets løfteår med et godt gjennomført julestevne i et så flott lokale. Vi gleder oss til å ta fatt på 2021, og vi ønsker å holde oss optimistiske og krysser fingrene for at det vil bli gjennomført NM til neste år, da vi har mange kvalifiserte i klubben som ønsker å delta.

I mellomtiden smører vi oss med tålmodighet og antibac, og holder treningsmotivasjonen på topp i 2. etasje av klubblokalet til Skogn IL.

Marita og Eldbjørn