Stig vant Levanger Kommune`s ildsjelpris 2021!

Skogn IL er stolte over å kunne annonsere at vår egen Stig Søraker vant Levanger Kommune`s ildsjelpris 2021!

En slik pris henger høyt, og Stig fyller alle kriteriene og vel så det, en velfortjent pris! Vi gratulerer så mye, og er så heldige som har deg med på laget!

«Levanger kommunes ildsjelpris skal være:
* en inspirasjon for aktive kulturarbeidere slik at de kan arbeide og utvikle seg videre
* en takk og en anerkjennelse til personer og lag som har gjort en fremragende innsats for kulturarbeidet i Levanger kommune»

Tusen takk til Emil Ringstad / iLevanger for deling av tekst:

Onsdag 24.november offentliggjorde Levanger kommune vinnerne av kulturprisen, ildsjelprisen, frivilligprisen og kulturstipendet.

Det var Stig Søraker (57) fra Skogn som mottok ildsjelprisen.

– Jeg synes det er veldig stas å motta en slik pris, sier Stig Søraker.

– Hva betyr det for deg?

– For oss som driver med å legge til rette for aktivitet, så synes jeg det er stas at man får tilbakemelding fra kommunen og det offentlige om at de setter pris på den jobben som blir gjort i lag og foreningene i samfunnet. En pris jeg setter stor pris på, sier 57-åringen.

Og legger til:

– Jeg har kanskje hatt en del tyngre roller og verv, og det skyldes nok at jeg har turt å ha tatt dem. Men det er mange personer som har funksjoner i mer tilbaketrukne roller som gjør vel så mye innsats, men som aldri får oppmerksomhet. Jeg er ydmyk forhold til den rollen jeg har og har hatt. Det er utrolig mange som legger ned en innsats for frivilligheten rundt omkring i samfunnet som aldri får oppmerksomhet. Jeg føler jeg deler denne prisen med dem, sier Søraker.

«Tildelingen av ildsjelprisen er en anerkjennelse av Stig Sørakers mangeårige bidrag i Skogn IL. Hans engasjement har vært viktig i utviklingen av et levende og samfunnsnyttig idrettslag.», står det i juryens begrunnelse.

Første verv som 16-åring

Listen over ulike verv er lang og solid! Han var med sin far på dugnad under byggingen av Skognhallen, og som 16-åring i 1980 tok Søraker på seg trenervervet for Skogn ILs G14-lag. Nå kan Søraker se tilbake på snart 42 sammenhengende år med ulike verv innen idretten.

– På ungdomsskolen hadde jeg Steinar Gjemble som lærer i valgfag trenerkurs. Året etterpå begynte jeg å trene G14-laget på Skogn. Siden har det jo blitt noen verv, sier Søraker, som retter en stor takk til familien.

– Familien har vært støttende hele veien og det har mye å si. Jeg er takknemlig for at de har latt meg holde på. Gina (kona) har satt pris på det jeg har gjort, og det har jo stor betydning. Hun har nok sett at det har vært givende for meg å ha disse vervene, sier 57-åringen.

Arvet dugnadsånden av sin far

Vervene har vært mange, der han i Skogn IL har hatt følgende verv: håndballtrener, fotballtrener og oppmann, leder for håndballgruppa, nestleder, prosjektleder for ballbinge. Styremedlem og sekretær, sportslig leder, koordinator og styreleder i idrettslaget. I tillegg har han hatt verv i LHK, bedriftsidrettslag i Lillestrøm, Charlottenlund SK – og mye, mye mer.

– Det å ha vært en del av idretten i alle disse årene har gitt meg mye energi. Jeg har ikke ville vært foruten alle disse årene, sier Søraker, som mener han har arvet dugnadsånden av sin far.

– Jeg hadde en far som var trener og ildsjel for Skogn IL, og jeg ble jo med på dugnadene han var på da jeg var barn. Jeg har vokst opp med dette, så for meg har det å bidra i lokalsamfunnet vært en del av hverdagen min i alle år. Det har alltid føltes helt naturlig for meg å bidra.

Og legger til.

– Hovedprinsippet for at man holder på med dette er jo for å få barn, unge og voksne til å holde på lengst mulig slik at de får oppleve gleden med idretten. I dette ligger det blant annet å skape aktivitet. Det å se idrettsgleden blant store og små på de ulike aktivitetsanleggene vi har skapt i bygda er – og har vært – utrolig givende, sier Stig Søraker, årets ildsjel i Levanger kommune.

Juryens begrunnelse

Begrunnelse ildsjelpris:

Det er mange som har og mange som har hatt verv og engasjement i Skogn IL. Her som i andre idrettslag er man avhengig av dugnadsånden. Også blant disse gode frivillige er det noen som skiller seg ut. Noen som gir litt ekstra, står på litt lengre og tar ekstra ansvar, ildsjeler rett og slett. Stig Søraker er en slik ildsjel. Gjennom sine mange år med engasjement har Stig bidratt med mye til klubben. For noen år siden brant idrettslagets klubbhus ned, og byggingen av et nytt klubbhus har vært et stort prosjekt hvor Stig har vært en hovedperson. Skogn har nå fått et klubbhus som er topp moderne og tilpasset bruken. Her er det skapt en identitet som barn og unge vil ta med seg, noe ekstraordinært i en klubb. Men Stig har ikke bare gjort dette. Han har vært engasjert i flere år, og i flere perioder. Både som leder og som prosjektleder. Det forrige prosjektet han sto for var BMX bane på Skogn og før det var han prosjektleder for både kunstgressbanen og ballbingen på remyra stadion. Alt dette er store prosjekter som har tatt mye frivillig tid. Det sies at det aller første prosjektet Stig deltok i var byggingen av Skognhallen tilbake i 1981. I tillegg til prosjektledelsen og flere runder som leder i hovedlaget har han også vært engasjert som trener og oppmann i mange år innen håndball, han har også sittet som leder for håndballgruppen.

Det er ikke referert til noe årstall her, det ville vært en utfordring med alt som Stig har deltatt på.

Tildelingen av ildsjelprisen er en annerkjennelse av Stig Sørakers mangeårige bidrag i Skogn IL. Hans engasjement har vært viktig i utviklingen av et levende og samfunnsnyttig idrettslag.

Tekst: Emil Ringstad / iLevanger.