Begynne med styrkeløft

Jeg har lyst til å begynne med styrkeløft, hva gjør jeg?

Besøk oss i treningstidene våre

Vi trener fast mandag, onsdag og fredag fra 1730 til 1930. Da vil det være en klubbtrener til stede som kan ta i mot deg og introdusere deg til hva vi kan bidra med, og hva som forventes når man melder seg inn hos oss. Gi gjerne beskjed til kontakperson (under kontakt oss) om at du kommer  sånn at vi kan forsikre oss om klubbtrener er tilstede.

Prisene for å trene hos oss er:

Årsavgift: 1500kr

Halvår: 1000kr

Lisensavgift er i tillegg 175kr for de som vil stille på konkurranse.

Når man melder seg inn i en klubb, signerer man en antidopingkontrakt. Antidoping Norge kommer med ujevne mellomrom på besøk i klubbene, og tar dopingtester, i tillegg til at man kan bli testet på konkurranser. Denne kontrakten er det også viktig å signere dersom man skal konkurrere aktivt, og er en viktig del av det forebyggende antidopingarbeidet som foregår i styrkeløftklubbene.

Vårt motto er:

Vi løfter sammen og skaper rene vinnere!

Hva bidrar vi med?

På Skogn har vi flere kvalifiserte trener som kan lære deg korrekt løfteteknikk, sette opp treningsprogram ut i fra ditt ambisjonsnivå og hjelpe deg og sette langtidsmål. Uavhengig av ditt mål med styrkeløft vil du få tett oppfølging og hjelp til å trene sånn at du kan oppnå dine mål. Ved konkurranser vil klubben stille med lagleder som vil veilede og hjelpe deg i gjennom konkurransen. I tillegg dekker klubben påmeldingsavgift til alle stevner. Ved deltakelse på NM dekker klubben 50% av opphold og reise i tillegg til at de betaler 100% for lagleder sånn at man får kvalifisert hjelp på stevnet.

Hva forventes av deg?

Melder du deg inn hos oss forventes det en klar antidoping holding og det praktiseres nulltoleranse for slike ting. Vi bygger på idrettens grunnverdier om idrettsglede, helse, fellesskap og ærlighet. Dette innebærer at det forventes at du bidrar til å skape et miljø der alle trives og disse verdiene er ivaretatt.

Når det kommer til mer praktiske ting så er vi et idrettslag der det forventes litt dugnadsinnsats for å skaffe midler for å drive klubben.

Må jeg være sterk før jeg begynner i en styrkeløftklubb?

En del kvier seg for å melde seg inn i en styrkeløftklubb, ford de ikke føler de er sterke nok. Da er det viktig å huske på at den kanskje aller beste kompetansen for å bli sterkere, er i nettopp styrkeløftklubbene. På akkurat samme måte som at man ikke venter med å gå på en musikkskole før man allerede kan spille instrumentet er det helt ok å være nybegynner, også i styrkeløft. Det handler ikke om hvor man starter, men om hvor man ender opp. Styrkeløft er en idrett med vektklasser og det er plass for alle.

Veldig mange kaster bort verdifull tid med å skulle «trene seg opp» før de tør å melde seg inn. Hopp i det!

Jeg har lyst til å konkurrere, er det noen minimumskrav for å delta?

For å delta på alle andre åpne stevner enn NM i Norge, er det følgende kriterier som gjelder:

• Du må ha signert antidopingkontrakt og løst lisens
  • Du må ha godkjent utstyr til å løfte i

En oversikt over de approberte stevnene i Norge finner dere her:
Så er det bare å delta!

Skogn Styrkeløft arrangerer klubbstevner 3-4 ganger i året, dette er veldig lavterskel stevner som foregår i våre treningslokaler. Alle kan delta!

Hva er godkjent løfteutstyr?

Når du skal delta på et stevne, er det følgende utstyr du MÅ ha:

T-skjorte
Løftesinglet
Sokker som dekker leggene (til markløft)
Treningssko

Man skal også konkurrere i løftesinglet og t-skjorte dersom man bare skal konkurrere i benkpress. I tillegg kan man bruke styrkeløftbelte, håndleddsstøtter og knevarmere. Hvis du skal bruke knevarmere på stevnet må de være av merket Rehband, Titan eller Metal. Man kan i tillegg bruke knebøydrakt, knebind, benkpresskjorte og markløftdrakt, dersom man ønsker å løfte med utstyr.

Hvordan kvalifiserer jeg meg til NM?

For å kvalifisere deg til NM, må du ha vært medlem i NSF i 3 måneder før NM og løftet like mye eller mer enn kvalifiseringskravet i din alders- og vektklasse. En oversikt over disse kravene finner du her: