Skogn IL håvet inn to medlajer fra mesterskapet i Melhus på lørdag. Roy Martin Malmo løftet til Bronse og flere Norgesrekorder utstyrsfritt, i tillegg tok Sondre Granheim sølv med superdrakter.

Sakset fra Levangeravisa.no

Uten superdrakt

Skogningen Roy Martin Malmo satset på å ta norgesrekorder utstyrsfritt og løftet uten superdrakt. Og planen gikk som han hadde ventet, for skogningen slo hele tre norgesrekorder.

Han løftet 170 kilo i knebøy som var 5 kilo pers. I benkpress åpnet han på 140 kilo og tok norgesrekord (utstyrsfritt).

– Dette gikk lett og han høynet til 147,5 kilo som også gikk lett opp. I sisteløftet meldte han inn 152.5 kilo og presset det greit opp til ny norgesrekord, forteller trener Olav Melhus Gomo.

I markløft åpnet Malmo på 200 kilo før han høynet til 222,5.

– Roy samlet alt av krefter han hadde igjen og dro det opp til et brøl og ny norgesrekord i markløft, 222.5 kilo og sammenlagt, 545 kilo. Etter denne kraftanstrengelsen var Roy utslitt og sisteløftet på 227.5 kilo var sjanseløst, forteller Gomo.

Som forventet

Likevel var det en fornøyd skogning som kunne ta med seg tre norgesrekorder hjem.

– Det ble akkurat som jeg hadde håpet. Det var dette jeg kom for å gjøre, sier Malmo.

I Regionsmesterskapet ble det en tredjeplass da de to andre løfterne løftet med superdraktene som gir løfteren ekstra kg i løftene.

Sølv

Sondre Granheim  løftet 190 kilo i knebøy, noe som var 20 kilo pers. I benkpress løftet han 167.5 kilo.

– Dermed lå han på andreplass etter benkpress, men med full klaff kunne han tatt gull, mener Gomo.

Granheim åpnet på 205 kilo, som gikk lett opp.

– Det ble høynet til 225 kilo i andreløftet for å prøve på gull, men dette ble underkjent pga dårlig utretning, forteller Gomo.

I siste løft ble verdalingen stående med 205 kilo i markløft. Dette holdt til andreplass i regionsmesterskapet med 562.5 kilo sammenlagt.

NM i Bergen

Begge de to skognløfterne hadde i dette stevnet som en gjennomkjøring før Benkpress-NM i Bergen 22. mars, som er årets store mål. Her er Malmo rangert som nummer to i sin klasse og Granheim som nummer 3. Dermed er det duket for medaljekamp for Skogningene om en liten måned.

– Da blir det med superdrakt, ellers kan man ikke hevde seg, sier Roy Martin Malmo.

Kilde: Levanger Avisa