Amund Solli syklet helt alene fra terrengpartiet og helt inn til mål og vant All-Road-klassen i Birkebeinerrittet lørdag. Skogn-syklisten syklet over seks mil helt alene i tet. Lørdag deltok en rekke lokale syklister i Birkebeinerrittet som går fra Rena til Lillehammer, og her syklet Amund Solli fra Skogn IL inn til seier i All-Road Menn. All-Road er klassen for sykler med bukkehornstyre. Denne klassen startet i samme pulje og de startet én time etter startpuljen foran seg. Solli brukte to timer, 49 minutter og tre sekunder på det 86 kilometer lange rittet. Skogn-syklisten var to minutter foran andreplasserte Magnus Cederholm fra SK Rye. – Seier smaker godt, og det var det som var målet. Jeg skal innrømme at en andreplass hadde vært en nedtur. Så seier var artig, sier Amund Solli. Tiden til Solli er meget sterkt – det tatt i betraktning at han syklet så å si hele rittet alene i tet. – Jeg tror knapt det er noen som har syklet Birkebeinerrittet så ensomt som meg. Det var solo hele veien, smiler Solli, som etter målgang satte seg i bilen på vei hjem til 50-årsdag til Fridtjov Skjerve.

To på rad for Skogn

Dermed vant Skogn IL All-Road klassen for andre gang på rad. I 2019 var det Gisle Holberg som vant. – Gisle har blitt sauebonde og tobarnsfar, så da måtte jeg jo ta ansvar i hans fravær i år. Viktig å holde førsteplassen innad i klubben, sier Solli. Og legger til. – Det må sies at været var upåklagelig og det var mange lokale ryttere som fikk meget gode tider, sier Skogn-syklisten. Raskeste skogning med terrengsykkel ble Knut Arne Landfald. Han brukte tiden 3.02.27 og endte på 22. plass i M40-44 år.

Skal forsvare NM-tittel

For Sollis del blir det nye ritt allerede neste helg. Da drar han nordover for å delta på NM Master landevei. Her skal Solli forsvare NM-tittelen i sin årsklasse fra 2019. – Jeg tror ikke løypa passer meg så godt, men jeg skal gi det et forsøk. Jeg har størst forhåpninger til tempoen, sier Amund Solli.   Kilde: ILevanger / Foto: Johan Arnt Nesgård.