Anders Bechmann tildelt Skogn IL`s innsatspokal for utøver over 17 år!

Fra Innherred 14.mars 2022 av Roger M. Svendsen
Anders Bechmann (49) mottok i helga Skogn idrettslags innsatspokal. Pokalen ble overrakt under VM i skiflyging i Vikersund. Bechmann deltok som funksjonær for arrangørene.
– Den så jeg ikke komme. Ja, den kom ut av det blå. Jeg ble helt satt ut, forteller Anders Bechmann som fortsatt er en aktiv skihopper. Slik han alltid har vært, siden han selv var liten gutt. De siste årene har 49-åringen en hel rekke medaljer i veteran-NM og veteran-VM (Masters) å vise til, og han er «still going strong». I fjor han seg til tre gull i masters-VM , også omtalt som VM for veteraner. Mesterskapet foregikk på plast, og fant sted i Slovenia. Bechmann vant i K85, han vant i K55 og han var en del av det norske laget som sikret gull også i laghoppingen, også det i K55.

Stolt av å representere Skogn

Det lå nok også til grunn for Skogn ILs tildeling av innsatspokalen for 2021. – Overraskende, men veldig stas. Tusen takk til Skogn idrettslag. Jeg er stolt av å representere moderklubben, forteller han. Anders Bechmann har i flere år bodd i Skotselv, omtrent tjue minutter unna Vikersund. Det kunne også vært naturlig for ham å være medlem av Vikersund idrettsforening, men 49-åringen har likevel valgt å beholde de grønne fargene, og representere Skogn. – Det var i Skogn jeg startet å hoppe på ski. Det er der jeg fortsatt føler tilhørighet, sier han.

Gjør noen krumspring

Veteranhopperens største motivasjon er først og fremst å ha det gøy. – Vi gjør noen krumspring og har det artig i hoppbakken, fastslår han. Og at han fortsatt har evnen til å fly, er det ingen tvil om. Også i år har han hoppet godt ned i bakken i Holmenkollen. Dersom snøforholdene tillater det, venter veteran-NM neste helg. Arrangemenet foregår på Vinstra. Til høsten planlegger han en lengre tur, når veteranene samles til VM i Planica. Nå på plast. De offisielle konkurransene vil finne sted i en 70-metersbakke og en 90-metersbakke, men det blir i en annen konkurranse også muligheter til å kjenne på flyegenskapene i 125-metersbakken. Og bare for å ha poengtert det. Veteranhopperen fra Skogn lar seg slett ikke skremme av de store bakker. – Ville du også satt utfor skiflygingsbakken i Vikersund om du hadde fått lov? – Ja.